Nieuws


Terug naar overzicht

09-01-2024

Eindejaarscolumn

Als ik deze column schrijf hebben we net de intocht van sinterklaas achter de rug. Kinderen helemaal enthousiast en gespannen over wat sinterklaasavond met zich mee gaat brengen. De hoop op leuke cadeaus en de teleurstelling als het toch iets anders blijkt te zijn dan dat je hoopte.
Kerst komt natuurlijk ook als snel en daarna niet te vergeten, oud en nieuw.

Een hoop om over te kunnen schrijven, gehoorbescherming, solo apparatuur dat kan helpen verstaan tijdens het kerstdiner met de familie, de zorgverzekering die weer onder de loep genomen kan worden… te veel om uit te kiezen.

Gehoorbescherming
Tijdens oud en nieuw wordt er hier in de regio graag carbid geschoten. Flinke luidheden komen hierbij kijken. Maar niet alleen bij het carbid schieten, ook vuurwerk of een oud en nieuw feestje kunnen aardig wat decibellen produceren. Van belang om vooraf goed na te denken over gehoorbescherming. Universeel vaak snel op te halen, maatwerk vergt wat meer planning vanwege de levertijd.

Solo apparatuur
Soms is een hoortoestel alleen niet voldoende om beter te kunnen horen in gezelschap. En wat is er nu vervelender dan tijdens het kerstdiner niet kunnen verstaan welke prachtige avonturen de kinderen hebben beleefd of welke ambitieuze plannen de kleinkinderen hebben.
Hebben hoortoestellen niet voldoende oplossing, probeer dan zeker solo apparatuur. Extra microfoon die het verstaan gemakkelijker kan maken als de akoestische omstandigheden uitdagend zijn.

Zorgverzekering
Ieder jaar weer een nieuwe overweging, wel of niet overstappen, inschatten welke zorg wel en niet nodig is komend jaar. Bent u toe aan (nieuwe) hoortoestellen, kijk dan zeker de polisvoorwaarden even na. Welke vergoeding kunt u gebruiken, bij elke audicien kunt u daarvoor terecht en mag u bijvoorbeeld bijbetalen als u een uitgebreider toestel wenst dan de zorgverzekering voor u beschikbaar stelt. Altijd weer een ingewikkelde puzzel als we er echt induiken.

Drie onderwerpen heel in het kort. Mocht u meer willen weten over gehoorbescherming of solo apparatuur, neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden samen.

Voor nu hele fijne feestdagen en een (on)gehoord nieuw jaar!



Terug naar overzicht





E-mailen
Bellen