Nieuws


Terug naar overzicht

06-04-2024

Column: 'Welk hoortoestel past bij mij?'

Op de Nederlandse markt zijn er veel verschillende hoortoestellen verkrijgbaar. Hoe weet iemand wat voor hem of haar geschikt is? Het aller belangrijkste, zoek een vakman(of -vrouw) die u goed advies kan geven, eerlijk is en met u meedenkt. Horen is persoonlijk, dus een hooroplossing zou dat ook moeten zijn.

Categorieën 1 t/m 8
Alle hoortoestellen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn worden verdeeld in categorieën. Van een basis hoortoestel in categorie 1 tot de meeste geavanceerde in categorie 8.
Hoe meer techniek er in het hoortoestel zit hoe meer het hoortoestel kan met het geluid dat hij opvangt. Alle hoortoestellen kunnen het geluid harder maken, maar niet alle hoortoestellen kunnen bijvoorbeeld in dezelfde mate het verschil maken tussen achtergrond geluiden en het gesprek.
Het zijn net minicomputers. Ook daarin zijn veel verschillen, afhankelijk van hoe iemand zijn computer wil gaan gebruiken wordt er voor een bepaalde uitvoering gekozen. Met hoortoestellen is dat niet anders.

Hoeveel techniek heeft iemand nodig?
Waar de een het belangrijk vindt dat de gelijkskwaliteit zo optimaal mogelijk is, vindt iemand anders het belangrijk dat er draadloos gebeld kan worden via de hoortoestellen, enz.
Hoeveel techniek iemand nodig heeft of wenst is dus heel persoonlijk. Er is niet 1 hoortoestel dat voor iedereen geschikt is. Het is zelfs niet zo dat voor mensen met hetzelfde gehoorverlies, hetzelfde toestel de juiste oplossing is.

Hoe de weg te vinden in het doolhof van mogelijkheden
Belangrijk is het vinden van een audicien die de tijd neemt om samen naar de juiste persoonlijke oplossing te zoeken. Daarnaast is het belangrijk om de gekozen oplossing eerst uit te proberen en waar nodig te vergelijken met een alternatief. Ervaar zelf welke hooroplossing het beste bij u past.

Meer weten, neem contact met me op en we plannen vrijblijvend een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee.



Terug naar overzicht





E-mailen
Bellen