Nieuws


Terug naar overzicht

18-05-2024

Column: 'Vogels fluiten weer, toch?!'

Het wordt eindelijk droger weer en de temperaturen gaan langzaam wat omhoog. De lente lijkt eindelijk door te zetten. Althans op het moment dat ik deze column schijf is het prachtig weer, zon schijnt en de lucht kleurt blauw. Nu maar hopen dat dit voorlopig zo blijft. Ik kan namelijk heel erg genieten van de zon en de vogels als ik in de ochtend de hond ga uitlaten en het nog lekker rustig is op straat.

Nu moet ik wel zeggen dat het genieten beter lukt als ik mijn hoortoestellen draag. Ik draag ze niet altijd moet ik eerlijk bekennen, maar ik merk, nu de vogels zich meer laten horen, echt wel het verschil. Extra genieten is het dan, lopend met de hond, kijkend naar het jonge groen in het park en ook de kleine vogeltjes hoor ik druk bezig met elkaar en hun nest.

Niet iedereen houdt misschien van de geluiden van de natuur. Iedereen heeft zijn eigen favoriete geluiden waar hij of zij echt blij van wordt. Welke geluid is dat voor u, en hoort u dat geluid nog altijd zoals vroeger?
Twijfelt u wel eens aan het gehoor? Laat het dan vooral eens testen. Zonder dat er direct verplichting aan hoeft te zitten. Het is goed te weten wat de stand van zaken is.

Festival
De start van het festivalseizoen is natuurlijk alweer even geleden. Ook deze lente en zomer staan er weer veel prachtige evenementen gepland waar het gaat om genieten van muziek en gezelligheid. Ook hierbij is het belangrijk om goed te horen en te blijven horen.

Hoewel we steeds meer kunnen met gehoorrevalidatie, niks hoort zo goed en mooi als ons eigen gehoor. Belangrijk daarom om hier zuinig op te zijn. Zorg daarom op tijd voor goede gehoorbescherming. Dit kan universeel met een professioneel filter zijn, maar dat kan ook speciaal op maat gemaakte gehoorbescherming zijn. Denk hierbij wel altijd even aan de levertijd, die kan in dit seizoen wat meer oplopen.

Advies
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor gehoorrevalidatie of juist gehoor bescherming. Laat het me weten, dan kijken we samen naar wat het beste bij u past.
Zo kunt ook u (weer) blijven genieten van al die mooie geluiden om ons heen, van het gesprek met onze dierbaren en de rust van de vroege ochtend.



Terug naar overzicht





E-mailen
Bellen